|ΕΜΕΙΣ
ΕΜΕΙΣ2018-04-30T20:27:04+00:00

Καλωσόρισμα

Κατά την άφιξή σας στο Porto Vecchio θα είμαστε εδώ για να σας καλωσορίσουμε. Θα σας δείξουμε τους χώρους της διαμονής σας, τους εξωτερικούς χώρους και τις δυνατότητες που έχετε στο νησί μας για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Θα σας ενημερώσουμε για τις επιλογές σας για κολύμπι, για βόλτες, για ψώνια, για φαγητό και βραδινή διασκέδαση. Θα σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε το πρόγραμμά σας σύμφωνα με τον τρόπο που επιθυμείτε να περάσετε τον χρόνο σας. Θα σας υποδείξουμε όλα τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικού κάλους του νησιού μας και θα σας αφήσουμε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς διακοπή.

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
σουίτες στις σπέτσες

Τοποθεσία

Όλες οι Σπέτσες είναι ένας πραγματικά παραδοσιακός οικισμός, που σέβεται το παρελθόν και την ιστορία του και διαφυλάσσεται ώστε να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Οι άμαξες με τα άλογα παραμένουν το κυρίαρχο μεταφορικό μέσο με τα ποδήλατα να ακολουθούν, ενώ οι ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν δικαίωμα να φτάσουν έως εδώ με το αυτοκίνητό τους για να μεταφέρουν ό,τι χρειαστεί, ωστόσο δεν έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω μετακινήσεων μέχρι την αναχώρησή τους, διαφυλάσσοντας την πολυπόθητη ησυχία του νησιού.
Οι Σπέτσες ξεδιπλώνουν την ιστορία τους σχεδόν σε κάθε διαδρομή, σε κάθε καπετανόσπιτο ή αρχοντόσπιτο, σε κάθε γωνιά και στροφή, σε κάθε καλντερίμι. Τα νόστιμα ψάρια της σερβίρονται σε ξακουστά εστιατόρια, η νυχτερινή της ζωή συναγωνίζεται μόνο αυτή των κοσμοπολίτικων νησιών ανά τον κόσμο, ενώ η λέξη «αριστοκρατική» της ταιριάζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κοσμητικό επίθετο.
Στις Σπέτσες ο επισκέπτης μπορεί να μάθει ιστορία, να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει στα φιλόξενα, ήρεμα νερά της, να αφεθεί σε βόλτες χωρίς στόχο και σκοπό, να απολαύσει ψάρι και καλή κουζίνα, να ψωνίσει από τα υπέρκομψα, γνωστά για την αισθητική και την ποιότητά τους, καταστήματά της, να βουτήξει στο παρελθόν και να απολαύσει το παρόν, στα δεκάδες μπαράκια που μένουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ ή ακόμη καλύτερα, νωρίς το πρωί.
Στο τέλος του παλιού λιμανιού, ο περίφημος Φάρος, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα φάρου, από τα λίγα σε όλη την Ελλάδα, το κτήριο του Δημαρχείου, από τα πρώτα καθώς αποβιβαζόμαστε στην Ντάπια, ένα διατηρητέο, διώροφο καπεταναίϊκο σπίτι, το περίφημο αρχοντικό Σωτήριου Αναργύρου, χτισμένο ώστε να μοιάζει με αιγυπτιακό ανάκτορο ή ακόμη και ναό επιβεβαιώνουν την αξιόλογη αρχιτεκτονική του νησιού. Το μουσείο της ηρωίδας της ελληνικής επανάστασης Μπουμπουλίνας, το πανέμορφο Ποσειδώνιο είναι ακόμη κάποια από τα πράγματι πολλά αξιοθέατα των Σπετσών που συναντά κανείς στον μεγάλο δρόμο από την Ντάπια στο Παλιό Λιμάνι και βορειότερα ή καθώς βαδίζει ανεμπόδιστα στον παραλιακό δρόμο και στα εσωτερικά ήσυχα δρομάκια.

Προσβασιμότητα

Το σπίτι με τις χαρακτηριστικές καμάρες πάνω στο Παλιό Λιμάνι, το Porto Vecchio βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα και πιο κομβικά σημεία των Σπετσών. Τα θαλάσσια ταξί δένουν εύκολα εδώ, ακριβώς μπροστά από το σπίτι, σε έναν από τους πέντε μικρούς μόλους του παλιού λιμανιού, το οποίο βρίσκεται στο αριστερό άκρο της πόλης και εκτός από εξαιρετικά γραφικό, λειτουργεί και ως μαρίνα για ψαροκάικα, ιδιωτικά σκάφη μικρά και μεγαλύτερα και πολλά θαλάσσια ταξί, μόλις ένα βήμα από την πόρτα του σπιτιού. Χωρίς ανάγκη μεταφορικών μέσων, η μετάβασή στο σπίτι είναι εξαιρετικά εύκολη, ακόμη και για πολύ σύντομες αποδράσεις, μόλις για ένα διήμερο αλλά και για τις μακρόχρονες διακοπές, αφού η μεταφορά των αποσκευών γίνεται παιχνίδι..

Μετακινήσεις και μικρές εκδρομές

Από το σπίτι έχετε τη δυνατότητα μεταφοράς και μετακίνησης τόσο με τα ταξί ξηράς όσο και με πιο ράθυμους αλλά πάντα λειτουργικούς τρόπους μετακίνησης, τα ποδήλατα και τις άμαξες. Οι Σπέτσες αποτελούν μοναδικό ορμητήριο για να απολαύσετε μία γρήγορη εκδρομή στην κοντινή Επίδαυρο και να συνδυάσετε την εμπειρία μίας παράστασης στο σπουδαιότερο θέατρο της αρχαιότητας, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, σπάνια συντηρημένο έως σήμερα. Με θαλάσσιο ταξί περνάτε αμέσως στην Κόστα και από εκεί με ένα αυτοκίνητο της αρεσκείας σας φτάνετε οδικώς στην Επίδαυρο. Στο Porto Vecchio εάν μας το ζητήσετε, μπορούμε να σας κλείσουμε ένα αυτοκίνητο πολυτελείας της επιλογής σας, να σας βοηθήσουμε να κλείσετε εισιτήρια για κάποια από τις παραστάσεις αρχαίου δράματος και να κανονίσουμε όλα τα πρακτικά ζητήματα της μετακίνησής σας.

Πώς θα έρθετε εδώ

Εάν μας το ζητήσετε μπορούμε να σας βοηθήσουμε να φτάσετε έως εδώ χωρίς καμία ταλαιπωρία, σύμφωνα με τον τρόπο της επιλογής σας και με ανάλογη χρέωση. Για να φτάσετε στο Porto Vecchio έχετε τρεις ξεχωριστές επιλογές:

  • Να έρθετε οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Κόστα με πολυτελές όχημα της επιλογής σας. Με σχετική χρέωση ένα πολυτελές όχημα θα σας περιμένει στον χώρο άφιξης του αεροδρομίου για να σας μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση έως την Κόστα. Από εκεί, ένα θαλάσσιο ταξί θα σας περιμένει για να σας φέρει ακριβώς κάτω από το Porto Vecchio, στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών.
  • Να έρθετε με Δελφίνι ή Καταμαράν. Εάν το επιθυμείτε, ένα πολυτελές όχημα μπορεί να σας περιμένει για να σας μεταφέρει οδικώς στην Ακτή Τσελέπη, στον Πειραιά, στην προβλήτα για Δελφίνια και Καταμαράν που κάνουν τη διαδρομή Πειραιάς – Σπέτσες. Μόλις φτάσετε στο λιμάνι των Σπετσών, ένας δικός μας άνθρωπος μπορεί να σας περιμένει για να σας οδηγήσει έως εδώ με ταξί ξηράς ή με άμαξα αλλά και με θαλάσσιο ταξί ως το Παλιό Λιμάνι.
  • Να έρθετε με ελικόπτερο. Εάν μας το ζητήσετε μπορούμε να φροντίσουμε ώστε μόλις φτάσετε στις αφίξεις του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», να σας μεταφέρουμε στον χώρο ελικοπτέρων του αεροδρομίου και από εκεί να φτάσετε εδώ, στο ελικοδρόμιο του νησιού, πολύ κοντά στο Porto Vecchio.